Over Voorkom Smartphonefraude

Smartphonefraude is een relatief nieuwe vorm van criminaliteit, waarbij mensen worden gedwongen telefoonabonnementen af te sluiten en vervolgens moeten afstaan. Daarom slaan de Nederlandse telecomproviders de handen ineen om mensen beter te informeren en voor te lichten over deze vorm van fraude. Zodat het bespreekbaarder wordt, er gezamenlijk met de autoriteiten kan worden gewerkt aan een betere aanpak en uiteindelijk beter voorkomen kan worden.

Voorkom Smartphonefraude is een gezamenlijk initiatief van:

Neem voor meer informatie contact op met het samenwerkingsverband Preventel

Andere vormen van fraude
Creditboys zijn niet de enige criminelen die telefoonfraude plegen en mensen oplichten. Criminelen proberen bijvoorbeeld ook geld te verdienen door slachtoffers te bellen, sms’en of WhatsAppen met allerlei trucs. Deze website gaat echter specifiek over de smartphonefraude waarbij slachtoffers abonnementen moeten afsluiten en de nieuwe smartphones worden afgepakt.

Heb je vragen over een andere vorm van fraude? Raadpleeg dan de Fraudehelpdesk of neem contact op met jouw telecomprovider.

Featured Box Image

Wat is Smartphonefraude? Gedwongen een telefoonabonnement met smartphone afsluiten, dan de gloednieuwe telefoon moeten afstaan en zelf overblijven met de maandelijkse kosten. Lees meer over deze nieuwe vorm van criminaliteit.

Lees verder
Featured Box Image

Voorkom smartphonefraude Er zijn nog steeds criminelen actief. Hoe kun je deze criminaliteit herkennen? En hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt? We geven je tips!

Lees verder
Featured Box Image

Wat kun je als slachtoffer doen? Ben jij of ken jij iemand die slachtoffer is van een creditboy? Lees hier wat je in dat geval het beste kunt doen en waar je terecht kunt!

Lees verder
Copyright: © Voorkom Smartphonefraude | Privacy statement